Днес заедно ще приготвим още едно любимо мое ястие- свинско и зеленчуци в сладко- кисел сос.
Експериментирала съм нееднократно с този сос и тук ще опиша рецептата, която най- много ми допада. За соса ще са ни необходими следните продукти:
• 3 см пресен джинджифил
• 1 скилидка чесън
• 2 с.л. зехтин или олио
• 4 с.л. кетчуп
• 4 с.л.оцет
• 4 с.л соев сос
• 2 с.л. фино царевично брашно "Майзена"- може вместо него да ползвате царевично нишесте
• 2 с.л. кафява захар
• 500 гр. консерва ананас с сироп
Обелваме и нарязваме джинджифила и чесъна на ситно. Запържваме в горещото олио за 2 мин. След което, добавяме кетчупа, оцета, соевия сос, царевичното брашно, сиропа от ананас и нарязаният на по 1см парченца ананас. Разбъркваме добре соса, оставяме да заври и да къкри на слаб огън в продължение на 3 мин. Разбъркваме често. И така, нашият сладко-кисел сос е готов.
Необходими продукти за ястието: За мариноване на месото:
- 500 гр свинско филе соев сос, черен пипер и зехтин, шери
- 1 морков или бяло вино
- 1 глава лук
- 1 чушка пипер
- 1 яйце
- фино царевично брашно"Майзена" или царевично нишесте
- олио или зехтин за пържене
След което, почистваме и нарязваме и зеленчуците и ги запържваме в силно нагрято олио/зехтин в дълбок тиган уок.
Зеленчуците се бъркат непрекъснато, като трябва да останат леко хрупкави.
След като месото се е мариновало, разбиваме яйцето и овалваме месото в него.
Овалваме месото с "Майзена"(царевично нишесте) и пържим на висока температура- 190 градуса
След като изпържим месото, го оставяме да попие мазнината върху кухненска хартия.
Като допълнение към ястието може да се свари ориз "Басмати"- около 100 гр на човек.
Преди да сервираме овалваме готовото месо и зеленчуците в сладко-киселия сос и сервираме.
БОН АПЕТИ!
Доста обещаващо звучи. Дали може да се приготви с пиле вместо със свинско?
ОтговорИзтриванеДа, разбира се :)
ОтговорИзтриване