Днес пътуваме до най-големият морски град на Тоскана -Виареджо- eдна от най-отдалечените
южни точки на Италианската Ривиера. Виареджо е морски курорт, който привлича посетители не само заради интересната архитектура и разнообразен нощен живот, но също така предлага
на ценителите на добрата кухня незабравими кулинарни изкушения.
Там за първи път опитах така наречените Gamberi in salsa verde, а именно скаридите в зелен сос, които ще приготвим днес.
Необходими продукти:
-за зеления сос:
- 20 гр. ситно нарязан магданоз
- 45 гр. ситно нарязан лук
- 2 ч.л. каперси
- 2 филенца от аншоа, нарязани на ситно
- 1, 25 мл зехтин
- 2 с.л. лимонов сок
- 1/2 ч.л нарязана на ренде лимонова кора
- сол на вкус
4 домата
За зеления сос- нарязваме на ситно магданоза, лука и филенцата аншоа, добавяме каперсите, зехтина, лимоновия сок, лимоновата кора и сол. Разбъркваме.
В тенджера кипваме вода с малко сол. След като заври добавяме почистените скариди. Врят 2-3 мин.
Нарязваме доматите на колелца и подреждаме в голяма чиния. Поставяме скаридите върху доматите и заливаме със зеления сос. Декорираме по желание с парченца лимон.
Поднасяме с охладено розе "Маркес де Рискал Росадо".
БОН АПЕТИ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар