Днес Баба Вихронрав продължава да твори в кухнята. Ще се запознаем с още една рецепта, чийто произход е отново от Галисия и носи ухание на море и слънце- "Миди а ла маринера".
Необходими продукти:
- 1 кг. малки миди
- малка глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. брашно
- 100 гр. бяло вино (може да се замести с бира или вода)
- 1 дафинов лист
- зехтин
- магданоз
Запържваме първите два продукта в малко зехтин. След което добавяме лъжица брашно и разбъркваме. Добавяме и бялото вино или бирата и изчакваме, докато алкохолът се изпари. После дафиновия лист и магданоза и похлупваме с капак, докато мидите се отворят.
И воала, нашите Миди а ла маринера са готови. Лесно, бързо и много вкусно.
При желание поднасяме с охладено шери "Тио Пепе" от Херес, което е известно като най-сухото вино в света от грозде Паломино, отлежало 5 години в система “Солера”.
БОН АПЕТИ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар