петък, 27 ноември 2015 г.

Миди а ла маринера



Днес Баба Вихронрав продължава да твори в кухнята. Ще се запознаем с още една рецепта, чийто произход е отново от Галисия и носи ухание на море и слънце- "Миди а ла маринера".

Необходими продукти:
  • 1 кг. малки миди
  • малка глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. брашно
  • 100 гр. бяло вино (може да се замести с бира или вода)
  • 1 дафинов лист
  • зехтин
  • магданоз
Започваме с нарязването на лука, чесъна и магданоза.

Запържваме първите два продукта в малко зехтин. След което добавяме лъжица брашно и разбъркваме. Добавяме и бялото вино или бирата и изчакваме, докато алкохолът се изпари. После дафиновия лист и магданоза и похлупваме с капак, докато мидите се отворят.
И воала, нашите Миди а ла маринера са готови. Лесно, бързо и много вкусно.
При желание поднасяме с охладено шери "Тио Пепе" от Херес, което е  известно като най-сухото вино в света от грозде Паломино, отлежало 5 години в система “Солера”.


    БОН АПЕТИ!






Няма коментари:

Публикуване на коментар